Boos.jpg

Geef ieder kind
de kans zijn/haar leven onbelast te leiden


Familie opstellingen

Meisjes in witte jurken

Familieopstellingen voor kinderen en jongeren

 

HELP JE KIND EN JEZELF

Wanneer kinderen niet op de juiste plek binnen hun familiesysteem staan, kan dit zich uiten in hun gedrag en emoties. Kinderen kunnen vaker boos worden, sneller geprikkeld zijn, kunnen zich niet begrepen voelen, ze kunnen een onverklaarbaar gevoel hebben en soms onverklaarbaar gedrag vertonen. Ook voor ouders is dit soms moeilijk te achterhalen wat er nu precies gaande is.

 

Kinderen kunnen onbewust heel wat informatie (trauma’s, onverwerkt verdriet, stress, etc.) oppikken van hun ouders en kunnen zich hier ook verantwoordelijk voor voelen. Zonder dat ze het willen gaan ze op de plek van “helper” staan en verlaten hun eigen plek van kind binnen het familiesysteem. Ze kunnen de ballast van hun ouder(s) gaan dragen en krijgen daardoor een te zware te last te dragen. Tenslotte zijn ze nog maar kind.

 

Door een familieopstelling te doen, worden onbewuste patronen en dynamieken zichtbaar en helder. Er wordt ook zichtbaar welke plek kinderen en ouders innemen en hoe de verhoudingen liggen.

 

In het bovengenoemde plaatje zet het kind zijn weergave neer van zijn/haar beeld over de gezinssituatie, waarin hij/zij zich boos voelt. Welke onbewuste dynamieken hier spelen zal duidelijk worden tijdens de familieopstelling. Hiermee help je je kind en mag deze weer kind zijn. En jezelf help je naar een stuk bewustwording.

Want laten we wel zijn: kinderen horen kind te zijn en mogen gevrijwaard worden van eventuele lasten die ze bewust/onbewust dragen van hun ouders. 

 

Ik ben zelf reuze enthousiast over familieopstellingen, omdat dit een snelle manier van inzichten geeft. Daarom wil ik jou/jullie begeleiden in deze prachtige werkwijze. Je kunt als gezin met representanten of alleen als ouder(s) in mijn praktijk een 1 op 1 opstelling laten doen (zonder representanten). 

Als je het niet ziet zitten om dit momenteel in mijn praktijk te doen, kan het ook online. Dit werkt net zo goed als in een persoonlijke sessie.

Vanaf 24 oktober 2021 is het ook mogelijk om een gezinsopstelling te doen in Breda. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer info over familieopstellingen, die ik organiseer:

https://gelukinjou.wixsite.com/gelukinjou/familieopstellingen

Bel me gerust als je meer wilt weten, dan sta ik je graag te woord.

Lieve groetjes,

Pauline Geluk-Hendriks