Werkwijze

Ieder kind heeft een Gelukkige IK in zichzelf, alleen dit kan overschaduwd worden door je ervaringen, door je opvoeding, door dingen die gezegd worden door anderen, doordat je een van je/of beide biologische ouders niet kent, door pestgedrag of buitensluiting, door scheiding van je ouders, een nieuw samengesteld gezin of doordat je niet goed je eigen plek inneemt. Misschien weet je niet goed hoe je met je hooggevoeligheid om moet gaan. In deze tijd worden kinderen ook overprikkeld door gebruik van Ipads, spelen van spelletjes op bv. Playstation. 

Soms zitten we teveel in ons hoofd en bepaalt ons denken ons handelen. Maar zijn de dingen vaak zo zoals je denkt? Het is heel belangrijk om terug te gaan naar je eigen gevoel en je bewust te worden van je eigen unieke krachtige IK.

 

Beeldend maken van situaties

Hoe gaan we dat doen? Door jezelf letterlijk aan te gaan kijken in je emotie. Omdat het voor een kind lastig kan zijn om uit te drukken hoe hij/zij zich voelt bij bepaalde situaties, gaan we deze situaties beeldend maken met behulp van o.a. emotiefotografie. Dit zijn foto’s van diverse emoties van het kind, die misschien op dat moment niet helemaal aan de orde zijn, maar wel aan de orde kunnen komen/zijn geweest. Het maken van de foto's gaat op een speelse manier. De foto's zullen puur  ingezet worden tijdens het coachen. Tevens maken we hierbij gebruik van poppetjes, figuren, blokken, tekenen.

Hierbij is het mogelijk om met enige afstand naar de betreffende situatie te kijken en kunnen er verschillende inzichten ontstaan. Het denken in en kijken naar beelden (met de daarbij bijbehorende emoties) is vaak veel doeltreffender dan het onthouden van wat er door een kindercoach gezegd is.

 

Oplossingsgericht coachen

Ik werk oplossingsgericht en maak gebruik van de kwaliteiten en vaardigheden die een kind bezit. Ik stimuleer het kind om haar/zijn eigen kracht en hulpbronnen in te zetten voor het realiseren van het gewenste doel, omdat ik het heel belangrijk vind om kinderen zelf naar oplossingen te laten zoeken. Zo ontstaat er uiteindelijk weer een blij, gelukkig kind met meer zelfvertrouwen.

 

Mindfulness / aandachtsoefeningen

Omdat kinderen in deze tijd heel veel afgeleid worden door allerlei prikkels, is het fijn om te leren hoe je met bepaalde oefeningen (aandachts- en ademhalingsoefeningen) dichtbij jezelf kunt blijven. De oefeningen zijn gebaseerd op de aandacht voor het hier en nu. In de coachsessies kan hier, afhankelijk van de hulpvraag, aandacht aan besteed worden.

Energetische behandelingen

Indien u ervoor openstaat, geef ik ook energetische ondersteuning. De behandelingen zijn eenvoudig toepasbaar en kennen een diepe doorwerking naar het geestelijke bewustzijn. Hierdoor worden kinderen innerlijk sterker, weerbaarder en zijn ze beter in staat hun problematiek te overwinnen.

Klik hier voor meer informatie

Rock Balancing
20181124_133310.jpg

 

Het belangrijkste is dat het kind centraal staat!

 

Indien u interesse heeft in een coachtraject, nodig ik u van harte uit om eerst kennis met elkaar te maken gedurende een vrijblijvend gratis intakegesprek van 30 minuten waarbij ouder en kind samen aanwezig zijn. Wanneer dit goed voelt voor beide partijen, kunnen we verdere afspraken maken voor een vervolgtraject.

heart-1192662_1280.jpg
photographer-956676_1280.jpg

JIJ bent bijzonder!

Samen met jou kijken we wat jij nodig hebt.

JIJ bent bijzonder en uniek,

JIJ bent JIJ en jij mag er zijn!

Als jouw zonnetje weer gaat schijnen van binnen, voel jij je gelukkiger.

facebook_untitled_bewerkt_bewerkt.jpg

JIJ bent uniek!